Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uskrsne blagdane u Opatiji provodi oko pet tisuća turista

26.03.2016.

13:23

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskrs u Opatiji provodi oko pet tisuća turista koji bi trebali ostvariti 14 tisuća noćenja - na razini prošlogodišnjih rezultata. Najviše je Nijemaca, Austrijanaca, Talijana i Slovenaca te domaćih gostiju. Opatijska Turistička zajednica i hotelijeri pripremili su bogat program za blagdanski vikend.

Na Uskrs, u nedjelju 27. ožujka, u 12 sati bit će održana dva uskršnja koncerta: tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Lovran na terasi hotela Imperial i koncert Kvarteta Mystique na terasi hotela Milenij. Dan kasnije, na Uskrsni ponedjeljak, u Parku Angiolina bit će uskrsni doručak. Opatijske dame i uskrsni zečevi najmlađe će darivati čokoladnim jajima.

Također u ponedjeljak, na Slatini će se od 10 do 13 sati održati izložba oldtimera u organizaciji Liburnia Classic Cluba. "Prilika je to razgledati savršeno očuvane automobile koji su na prometnice prvi put izišli još u prvoj polovici prošlog stoljeća", istaknula je Željka Stašić iz opatijske Turističke zajednice.

U Opatiji je tijekom blagdanskog vikenda otvoreno 29 hotela. "U Milenij hotelima nemamo slobodnih soba. Uglavnom su to gosti s naših tradicionalnih tržišta koji kod nas borave u prosjeku tri do četiri dana ili više. Pripremili smo bogat i zanimljiv program", istaknuo je voditelj korporativnih komunikacija Milenij hotela Ivan SarajlićPoslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.