Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uspješna godina za ACI: u planu rekonstrukcija marine u Ičićima

22.12.2015.

18:01

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Adriatic Croatia International Club do kraja 2015. očekuje nešto bolji financijski rezultat nego prethodne godine, a u sljedećoj planira ulaganja od oko 90 milijuna kuna, izjavila je u utorak na blagdanskom druženju s novinarima direktorica ACI-ja Doris Peručić.

ACI je u prvih 10 mjeseci ove godine ostvario ukupne prihode od 179,4 milijuna kuna, što je 1 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. "Zadovoljni smo rezultatima", rekla je Peručić dodavši da je, kad je riječ o vezovima, u 2015. zabilježen pad što se tiče tranzita, ali da to ne čudi s obzirom na lijepo vrijeme koje su nautičari koristili izvan marina. Još se radi na projektima za rekonstrukciju marine u Rovinju, a početak radova planira se nakon završetka sljedeće turističke sezone. U planu je rekonstrukcija marine u Ičićima.

Peručić je rekla da se radi na unaprjeđenju usluga u marinama, na edukaciji zaposlenika, unaprjeđenju ugostiteljstva i postavljenju standarda za kvalitetnu uslugu u marinama te je najavila osnivanje novog centra za edukaciju u ugostiteljstvu, koji će se nalaziti na katu zgrade ACI marine Pula. Na upit o dokapitalitzaciji ACI-ja, Peručić je odgovorila da se govorilo o planovima za dokapitalizaciju, ali da se to ne može započeti preko noći, bez prethodnih analiza. "Ako se ide u dokapitalizaciju, moramo još jednom dobro razmisliti kakav strateški partner je potreban ACI-ju i vidjeti s kojim se ciljem ide u to", istaknula je Peručić, dodavši da je ACI jedinstveni lanac, da nitko nema više iskustva i marina, da ta tvrtka ima dobru financijsku situaciju te da sva ulaganja ostvaruje iz vlastitih sredstava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.