Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uspješna promocija Rijeke i Kvarnera na turističkom sajmu u Londonu

04.11.2019.

17:52

Autor: Hina

U Londonu je predstavljena i Rijeka kao buduća Europska prijestolnica kulture (Foto: Pixsell)

U Londonu je predstavljena i Rijeka kao buduća Europska prijestolnica kulture (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Kvarner i Istra danas su na svjetskoj turističkoj burzi WTM u Londonu predstavili svoje ponude poslovnim partnerima iz svijeta i dogovarali poslove, u očekivanju daljnjeg porasta turističkog prometa iz Velike Britanije u sljedećoj godini, bez obzira na Brexit.

Promocija Kvarnera na WTM-u, koji je danas po jubilarni 40. put otvorio svoja vrata za poslovne razgovore turističkih profesionalaca iz cijelog svijeta, održana je u suradnji sa svjetski poznatim magazinom Lonely Planet, koji je Kvarner za 2020. uvrstio među top 10 regija koju treba posjetiti.

"To je lijepo priznanje i plod dugogodišnjeg rada, a osim toga, Kvarner i Rijeka se ove godine na WTM-u i dodatno predstavljaju zbog Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture, čemu je posvećena većina naših aktivnosti za iduću godinu. S te strane nam je važno i britansko tržište, koje je i svake godine sve važnije za Kvarenr, što pokazuje i ova godina s njihovih 17 posto više dolazaka i čak 28 posto više noćenja nego u devet mjeseci 2018.", istaknula je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Izvijestila je i da se ukupni turistički promet na Kvarneru od 2010. do 2019. povećao za 45 posto, a samo u predsezoni za 90 posto, u čemu je važno i britansko tržište, u koje se svake godine ulaže oko 8,5 milijuna kuna u udruženo oglašavanje s njihovim partnerima.

Istra se također nada većim dolascima Britanaca, ne samo zbog novih letova EasyJeta nego i suradnje na kojoj intenzivno radi istarska županijska Turistička zajednica, čiji direktor Denis Ivošević otkriva da je riječ o tenisu, odnosno suradnji s Wimbledonom i organizacijom ATP Masters Serious.

"Dogovaramo tu suradnju po uzoru na uspjeh koji smo u Istri ostvarili kroz suradnju s nogometnim klubom Bayern iz Njemačke. Ovaj put bi to moglo značiti teniski turnir legendi tog sporta, njih bar 45, koji će, nadamo se, biti ili u svibnju ili u lipnju, i sigurno će imati dobar odjek, a Istru dodatno pozicionirati kao regiju velikih manifestacija", otkrio je Ivošević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.