Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uspješno okončano 14. po redu "Zlatno ulište"

23.10.2020.

13:12

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Međimurski pčelar Dražen Bogdan iz Macinca ukupni je pobjednik 14. po redu "Zlatnog ulišta", tradicionalnog natjecanja u ocjeni kvalitete meda Primorsko-goranske županije, na kojem sudjeluju i proizvođači i ostalih dijelova Hrvatske.

Županijski Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj iz Stare Sušice danas je bio domaćin završne svečanosti na kojoj su uručena i priznanja za pojedine vrste pčelarskih proizvoda.

Riječanin Alen Mars dobio je prvu nagradu za najbolji medun, na vrhu liste ovogodišnjih proizvođača meda od lipe je Elvis Redžić iz Matulja, dok je najbolje ocjenjeni cvjetni med u Plešcima proizveo Mladen Šoštarić.

Organizator "Zlatnog ulišta" je Udruga za promociju i primjenu pčelarske etike "Biopčela", a pri ovogodišnjem ocjenjivanju na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci čak je 13 od 39 pristiglih uzoraka meda vrednovano najvišom, zlatnom oznakom kvalitete.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.