Hrvatski radio

Radio Rijeka

Utrka "Hahlić za uru": oboreni rekordi dokazali da skoro može i za pol ure!

01.09.2018.

12:58

Autor: Neva Funčić

Foto: Planinarsko društvo Obruč

Foto: Planinarsko društvo Obruč

Foto: - / -

Prvi dani rujna tradicionalno su rezervirani za ljubitelje Grobničkih Alpi. Naime, održan je 6. Hahlić za uru, brdska utrka dužine pet kilometara, s 800 metara uspona. Unatoč kiši, okupilo se pedesetak odvažnih trkača.

Iako se prije početka utrke smatralo da su rekordi Dejana Ljubasa (iz 2012. godine u muškoj kategoriji) i Suzane Alberini (2013. godine u ženskoj kategoriji) nedostižni današnjim generacijama, dogodilo se upravo suprotno. Jutros nedugo nakon 10 sati, Planinarsko društvo Obruč na svojim je Facebook stranicama objavilo značajnu informaciju:

Za nešto više od pola sata - Nikola Mikulić za 37 minuta i 50 sekundi te Barbara Belušić za 42 minute i 51 sekundu - trčećim su korakom stigli do cilja na nadmorskoj visini od 1097 metara i upisali se u povijest!

Donosimo najbolje rezultate utrke, uz čestitke svim natjecateljima! Muška utrka: Nikola Mikulić (37:50), Dino Dorčić (45:27), Vedran Mokorovičić (45:34). Ženska utrka: Barbara Belušić (42:51), Suzana Alberini (48:41), Sara Velčić (59:58).

Na radost Planinarskog društva Obruč i Općine Jelenje, organizatora i pokrovitelja utrke, svi su sudionici dotrčali na Hahlić. Nekolicina je kompletnu dionicu otrčala bosa, što zaista predstavlja kuriozitet!Kako je i najavljeno prije utrke, radi dovođenja značajnih sportskih imena u naše krajeve, Općina Jelenje nagradit će s po dvije tisuće kuna obaranje rekorda u muškoj i u ženskoj kategoriji.

Nakon završetka utrke održana je tradicionalna sveta misa koju je predvodio vlč. Tomislav Zečević, koji je i sam planinar i ljubitelj prirode.

Brdska utrka "Hahlić za uru" dokaz je da se u najdraži planinarski dom koji se nalazi na Grobničkim Alpama zaista može doći za sat vremena, ubrzanim ili trčećim korakom. Poslušajte što je u izravnom javljanju u našem programu rekao Vedran Stipić iz Planinarskog društva Obruč:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.