Hrvatski radio

Radio Rijeka

Utvrđen tekst Sporazuma o osnivanju Turističke zajednice Gorskog kotara

18.06.2020.

13:06

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Utvrđivanjem konačnog teksta Sporazuma o osnivanju Turističke zajednice Gorskog kotara, na današnjoj je sjednici čelnika lokalnih samouprava toga područja u Delnicama, učinjen još jedan korak prema ustroju zajedničke institucije goranskog turizma.

S tim je ciljem dio gradova i općina već donio odluku o ukidanju svojih turističkih zajednica, neke će to učiniti uskoro, a nejasnoće još postoje oko stava Općine Mrkopalj.

Kako god bilo, gradske i općinske turističke zajednice zakonski će prestati s radom kada bude ustrojena Turistička zajednica Gorskog kotara, a o daljnjoj dinamici njezinog osnivanja gradonačelnik Delnica Ivica Knežević kaže:

Turistička zajednica Gorskog kotara bi formalno mogla biti pripremljena za osnivanje tijekom jeseni. Međutim, za očekivati je da bi ona mogla realno profunkcionirati 1. siječnja iduće godine. Naime, za nju u proračunima treba osigurati sredstva, a ova sadašnja, koja postoje, neće biti dovoljna. Naravno, najveći dio tog „kolača“ otpada na Grad Delnice, no na to smo spremni, ali sve to treba uvrstiti u proračun, ističe Knežević.

Ustroj goranskog turizma, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.