Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:58 / 27.07.2017.

Autor: Matea Krmpotić

Uvijek bogata ponuda na riječkoj placi!

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na riječkoj placi jutros je mirno i pomalo oblačno. Nema gužve, ali ponuda je više nego bogata. Od voća se najviše ističe šumsko voće; maline, kupine, borovnice i ribizle. Uz njih, do izražaja dolaze i omiljene ljetne voćke: lubenice i breskve. Od povrća i dalje je najviše mahuna.

Ovih dana najviše je interesa za šumsko voće. Mjerica maline i kupine košta 15 kuna, mjerica ribizla 10, a borovnica 20 kuna. Na nekim mjestima postoji i akcija u kojoj možete kombinirati dvije mjerice za 25 kuna. 

Breskvi je cijena nešto niža - 10 kuna po kili, dok je grožđe 16, ali i 20 kuna. Domaće šljive koštaju 7 kuna. Trešnji je cijena 12, a negdje i 18 kuna za kilu. Neretvansku lubenicu možete kupiti po 4 kune.

Od povrća najviše se ističu mahune po 20 kuna te domaći krastavci za 8 kuna. Paprika je raznih; babura košta 8 kuna, roga 20 kuna, a ljubitelji ljutoga mogu naći i ljutu papriku po 16 kuna za kilu. Omiljeni prilog za ljetni ručak je salata; kristalka košta 16 kuna, a puterica 20 kuna.

Još stignete kupiti domaće namirnice za ručak! Poslušajte placu dežurne plavuše Ive Pavletić Crnić, professoresse Matee Krmpotić i našega chefa Kristiana Kozmića: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.