Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uvod u Rokovu - večeras na klanjskoj Gradini Klana Unplugged Fest

12.08.2022.

13:12

Autor: Radio Rijeka

Klana Unplugged Fest

Klana Unplugged Fest

Foto: - / Općina Klana

Općina Klana pokrenula je 2017. održavanje večernjih glazbenih i scenskih programa unutar ostataka zidina antičkog kaštela Gradine.

Bilo je to prije svega hrabro jer tada nisu postojali niti minimalni tehnički uvjeti za održavanje programa. Upornost, puno truda i entuzijazma doveli su do toga da se danas programi održavaju unutar osvijetljenih zidina. Ove se godine nastavlja suradnja s domaćim glazbenikom Goranom Rubešom koji će s Damirom Tomićem (duo Blu:Kanu) večeras s početkom u 21:00 izvesti neke od najpopularnijih pop&rock evergreena.


Njima će se pridružiti još Duo Livingstones i The Blondes, a bit će to ujedno pokušaj da Klana realizira i svoj festival po kojemu bi postala prepoznatljiva - Klana Unplugged Fest. Ovaj je događaj uvod u obilježavanje poznate klanjske Rokove, a organizator za Gradinu garantira osvježenje - kako po pitanju glazbenog programa tako i po pitanju čitave ugodne, intimne atmosfere, a bome i klime. 


Poslušajte razgovor s voditeljicom općinskog Odsjeka za društvene djelatnosti Ivanom Marinčić:

Klana Unplugged Fest

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.