Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uvod u turističko proljeće: kako i što kuhaju Gorani

01.03.2016.

14:42

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička zajednica Općine Fužine proljeće dočekuje projektom Dani goranske kuhinje. Do 24. ožujka možete upoznati gastronomsku ponudu Gorskog kotara po promotivnim cijenama, probati što to Gorani nastoje zaštititi kao autohtone specijalitete.

Projektom Dani goranske kuhinje Turistička zajednica Općine Fužine posjetiteljima svoja tri ugostiteljska objekta nudi posebnu, promotivnu prigodu da bolje upoznaju gastronomsku ponudu Gorskog kotara. Ujedno žele pridonijeti ponavljanju rezultata iz prošle, za Fužine turistički iznimno uspješne godine.

Rijetkima koji još nisu uspjeli upoznati posebnosti gastronomije Gorskog kotara, direktor Turističkog ureda u Fužinama Marinko Jakovljević poručuje da će mogućnost kušanja po promotivnim cijenama imati svakodnevno, ali će i svake subote u jednom od objekata raditi posebne prezentacije. 

Dobar odaziv na prezentaciju u hotelu Bitoraj očekuje Andrej Kauzlarić jer je još uvijek hladno i dobro je pojesti malo masniju i jaču goransku hranu. Kauzlarić ističe da se najviše traže domaće krvavice te, za Gorski kotar specifičnu, štrudlu od borovnica koju su tijekom posljednih pet godina uspjeli zaštititi. 

Jakovljević priznaje da ponavljanje prošlogodišnjih turističkih rezultata neće biti lako jer je godina bila najuspješnija u protekla tri desetljeća. Ostvarili su oko 30 tisuća komercijalnih noćenja i vratili se na razinu prije Domovinskog rata. Žele li taj trend sačuvati, u Fužinama moraju još  agilnije promovirati svoju ponudu, a naglasak na gastronomiju nije stavljen slučajno. Provjerite zašto. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.