Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uz 14. obljetnicu Liste za Rijeku: Ni lijevo, ni desno - nego riječko

08.12.2020.

14:06

Autor: Hina

Foto: Lista za Rijeku / Facebook

Foto: Lista za Rijeku / Facebook

Foto: - / -

Slogan "Ni lijevo, ni desno - nego riječko" ostao je slogan i moto Liste za Rijeku od prvih izbora na kojima je sudjelovala do danas, priopćili su iz te stranke u povodu 14. obljetnice njezina osnutka.

"Lista za Rijeku pokazala se kao vjerodostojna riječka i regionalistička grupacija od prvog izlaska na lokalne izbore", ističe se u priopćenju i dodaje kako se iz te stranke opiru bezumnom centralizmu i štite riječki identitet te konkretnim inicijativama i prijedlozima utječu na kvalitetu života svojih sugrađana.

Također se ističe kako su u aktualnom mandatu u Gradskom vijeću, kroz inicijative Liste za Rijeku, udvostručeni poticaji poduzetnicima, poboljšani su kriteriji i uvedene nagrade najboljim startupovcima. Osim toga, prihvaćene su inicijative kojima se jača riječki identitet, pluralizam, multikulturalnost i višejezičnost, poput projekta višejezičnih ploča u Starom gradu, na Trgu Riccarda Zanelle ili prihvaćanja riječke trobojnice kao povijesne riječke zastave.

Na prijedlog Liste za Rijeku u svim gradskim vrtićima, bez obzira na to tko im je osnivač, izjednačena je cijena usluga za roditelje, izrađen je akcijski plan za borbu protiv vandalizma i pokrenut je program za poticanje darovite djece u riječkim osnovnim školama. Iz Liste za Rijeku najavili su da će se u sljedećem razdoblju posebno koncentrirati na to da Grad preuzme upravljanje obalnim prostorom kao najvrjednijim gradskim resursom te da se omogući ulaganje u komunalne vezove, marinu, stanove i poslovne prostore.

Jedan od prioriteta stranačkog djelovanja je i "buduće funkcionalno objedinjavanje Grada Rijeke s gradovima i općinama riječkog prstena koji čine prirodnu cjelinu", poručili su iz Liste za Rijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.