Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uz Čelimbašu otvoren hostel, sada se čeka zima i - snijeg!

15.07.2016.

16:04

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz najveće skijalište Gorskoga kotara - Čelimbašu u Mrkoplju otvoren je hostel "Skijaški dom". Novi smještajni objekt svečano su otvorili zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Janica Kostelić, te primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Otvaranje hostela logičan je nastavak županijskih i ulaganja Općine Mrkopalj u sportsko-turističku infrastrukturu Čelimbaše i drugih lokacija, smatra župan Zlatko Komadina. U skijašku stazu i dom uložena su dva i pol milijuna kuna, a ranije je kupljen ratrak vrijedan 700 tisuća kuna. "Sada trebamo napraviti projektnu dokumentaciju za drugu skijašku stazu i eventualno umjetno zasnježenje. Ujedno danas imamo i sastanak o uređenju nordijskih staza", rekao je Komadina.

Hostel ima 20 ležajeva. Nudit će noćenje i prehranu, a u objektu je i mala kongresna dvorana te čitaonica, objasnio je mrkopaljski načelnik Ivica Padavić. Koliko je takve objekte važno imati neposredno uza skijališta najbolje zna pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Janica Kostelić. Najavljuje da će Hrvatskome skijaškom sazvezu preporučiti da ovdje organizira neke treninge i pripreme. 

Naša proslavljena skijašica Janica dosad nije bila u Mrkoplju pa se nada da će možda već iduće zime isprobati skijaške staze na Čelimbaši. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.