Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uzlet industrijske zone u Kukuljanovu: proširenje i novi ulagači

29.05.2015.

13:39

Autor: Stanko Čulina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobre vijesti stižu iz grada Bakra, točnije iz Industrijske zone Kukuljanovo u kojoj će uskoro početi raditi niz novih proizvodnih objekata. Područje je prošireno, a bakarsko gradsko vijeće ulagače oslobađa dijela ili čak cijeloga komunalnog doprinosa.

Ove godine industrijska je zona proširena za 300 tisuća četvornih metara. Osjeća se porast interesa ozbiljnih investitora za najam parcela, a i gradsko vijeće Bakra na jučerašnoj je sjednici donijelo važne odluke za privlačenje ulagača. Sve koji investiraju u proizvodne pogone oslobodit će komunalnih doprinosa između 75 i sto posto.

Ulagači će moći obročno otplaćivati račune ili čak odložiti uplatu, a izmjenom urbanističkih planova ukinuta su ograničenja veličine objekata. U Industrijskoj zoni Kukuljanovo uređena su tri i pol kilometra novih prometnica s cjelokupnom infrastrukturom.

Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić kaže da je na tome području u zadnje završeno ili se priprema za realizaciju čak 18 investicija. Ulagači su prepoznali i dobar prometni položaj Kukuljanova: blizu su morske i zračna luka, željeznica i autocesta.

Ova bi godina trebala biti početak izlaska iz lošega razdoblja u kojem nije bilo novca, u kojem su investitori bili skeptični, smatra direktor Industrijske zone Kukuljanovo Irvin Badurina. Ondje radi 155 poduzeća koja zapošljavaju 35 tisuća ljudi. Više u prilogu koji je pripremio Stanko Čulina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.