Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vandali poharali Fužine, šteta je značajna

28.07.2018.

14:59

Autor: Nenad Lučić

Foto: Općina Fužine

Foto: Općina Fužine

Foto: - / -

Vandali su na svakom koraku, a svoju su "snagu" protekle noći iskazali u Fužinama, najpopularnijem turističkom odredištu Gorskog kotara. U jezeru Bajer završili su kontejneri za smeće, daske s klupica...

Sredina je ljeta, pa i u Općinu Fužine, najpopularnije turističko odredište Gorskog kotara dolaze brojni gosti. Fužinarci su za ovu sezonu uložili podosta truda, ponajprije kako bi posjetiteljima osigurali veći broj parkirnih mjesta, ali i uredili niz pratećih i za turizam važnih sadržaja, ističe općinski načelnik David Brgovac.

Nažalost ima i onih koji u Fužine ne dolaze s dobrim namjerama, a to potvrđuje i dojava da su tijekom protekle noći u središtu toga mjesta te uz jezero Bajer zasad nepoznati počinitelji svojim vandalskim i razularenim ponašanjem prouzročili znatnu materijalnu štetu. O nemilom je događaju obaviještena policija.

Uništene su i u jezero bačene kante za smeće, graničnici koji odvajaju vozni dio ceste od pješačkih zona, srušeni su kemijski nužnici, otkinute daske s prevrnutih betonskih klupica, govori komunalni redar Općine Fužine Draženko Žagar. Procjenjuje da šteta iznosi oko trideset tisuća kuna. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.