Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:46 / 23.11.2015.

Autor: Joso Krmpotić, Tatjana Sandalj

Vaš automobil je tehnički ispravan?!

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vozilo, vozač i cesta - tri ključna čimbenika cestovne sigurnosti. Preventivno-sigurnosnu akciju "Dani tehničke ispravnosti vozila" provode, do kraja tjedna, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled.

Do kraja tjedna svim vlasnicima vozila bit će omogućen besplatan tehnički pregled u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila, osim onih kojima je baš u ovom tjednu vrijeme za redovan tehnički pregled. Prilikom pregleda kontrolirat će se opće stanje vozila, kočnice, temperatura isparavanja tekućine za kočenje, donji postroj vozila, svjetlosna signalizacija, a bit će ispitani i ispušni plinovi (eko test).

Akcija bi trebala skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo - uz vozača i cestu- ključan čimbenik te sigurnosti.

Akcija se provodi u svim stanicama za redovni tehnički pregled u Hrvatskoj. Prvih 15.000 vozača na poklon će dobiti pakiranje od tri litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla, a vrijedno je spomenuti da u sklopu akcije nema sankcioniranja vozača ni vozila, već samo savjetovanje o načinu otklanjanja neispravnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.