Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vasilić: "Svjesni smo da se u gradu Krku dobro živi!"

28.10.2020.

13:25

Autor: Vladimir Jurić

Grad Krk (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Grad Krk (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Nagrada kojom je Krk treću godinu zaredom proglašen najboljim gradom po kvaliteti života u Hrvatskoj, bila je tema konferencije za novinare Primorsko-goranskoga saveza. Od 2018. godine, kada je prvi put održano ocjenjivanje, grad Krk je najviše puta bio u finalu od svih gradova u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Krka i čelnik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da je konferencija za novinare sazvana kako bi se nešto reklo o kvaliteti života u gradovima i općinama gdje Primorsko-goranski savez sudjeluje u vlasti te naglasila uspješnost lokalnih vlasti da tu kvalitetu podigne na višu razinu.

"Od 128 gradova koliko ih Hrvatska ima, mi smo sve tri godine bili u finalu u svim kategorijama, a kategorije su obrazovanje, gospodarstvo, demografija te kvaliteta života koja objedinjuje sve tri kategorije. Prošle godine smo bili jedini grad u Hrvatskoj koji je bio prvi u dvije kategorije, ove godine smo bili finalisti u tri kategorije, a osvojili smo prvo mjesto u kategorij kvalitete života", naglasio je Vasilić.

Uz Vasilića, novinarima su se obratili i zamjenica predsjenika PGS-a Tea Mičić Badurina, načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, donačelnica Općine Viškovo Snježana Podobnik te predstavnici PGS-a Dino Piljić iz Jelenja i Slavko Gauš iz Klane.

Poslušajte što je rekao Darijo Vasilić:

Vasilić: "Svjesni smo da se u gradu Krku dobro živi!", pripremio Vladimir Jurić

Članovi PGS-a na današnjoj konferenciji za medije (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Članovi PGS-a na današnjoj konferenciji za medije (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.