Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vatreno oko Rijeke: gori Platak, planulo i na Krasici

10.08.2013.

15:23

Autor: Neva Funčić / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliki šumski požar na Platku koji je buknuo jutros pod nadzorom je vatrogasaca. Popodne oko 15 sati dim i vatra pojavili su se i na Krasici, ali prema informacijama iz JVP Grada Rijeke, unatoč buri, i tamo je plamena stihija brzo svladana.

Vatrogasci iz Rijeke i okolnih mjesta imaju pune ruke posla. Tijekom jutra, nešto prije 11 sati planuo je požar na Platku, na predjelu Kripanj. Iznad Grobničkog polja gori šuma, uz jaku buru, a u pomoć profesionalnim vatrogascima stigli su pripadnici brojnih DVD-a s područja Grobnišćine. Od 14:30 stavljen je pod kontrolu, a nadziru ga 52 profesionalna i dobrovoljna gasitelja.

Tijekom poslijepodneva novi je požar, srećom manjih razmjera, buknuo na Krasici, gdje su angažirana 23 vatrogasca. Problem je predstavljala jaka bura, no požar je uskoro stavljen pod kontrolu i ugašen, doznajemo u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke. I tako smo danas čekali kišu, a dočekali požare razjarene burom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.