Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vatrogasci donirali perilicu rublja Centru Fortica

30.12.2015.

13:51

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vatrogasci DVD-a Kraljevica uručili su donaciju Centru za rehabilitaciju Fortica u Kraljevici. Novac za perilicu rublja prikupljen je na humanitarnom turniru "Heroji Kornata" na kojem je sudjelovalo osam vatrogasnih ekipa s područja Primorsko-goranske županije.

U Fortici boravi 55 korisnika u dobi od dvije do 57 godina i većina njih novogodišnje blagdane će provesti u Centru za rehabilitaciju. Također, većina ih je nepokretna, a perilica rublja vrijedna 16 tisuća kuna, uz još neke donacije koje su dobili tijekom blagdana, pomaže im u svakodnevnom životu, naglasila je ravnateljica Centra Vesna ĐujićKorisnici Centra, uz pjesmu i druženje te Djeda Mraza, oprostitli su se od ove godine.

Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kraljevica Aleksandar Kružić objašnjava da je sav prihod sa turnira posvećenog stradalim vatrogascima na Kornatima namijenjen ustanovama socijalnog karaktera. U devet dosadašnjih turnira skupili su preko 203 tisuće kuna. Dječjoj bolnici Kantrida u tri navrata kupovali su medicinsku opremu, darivali su Zavodu za djecu invalide Oštro, obitelji vatrogasaca stradalih na Kornatu, obitelj kolege stradalog na Učki. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.