Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vatrogasci iz PGŽ pomažu kolegama kod Makarske

19.06.2017.

10:34

Autor: Josip Krmpotić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Makarskim primorjem bjesne požari, pa su u pomoć kolegama u Dalmaciji pohitali i vatrogasci iz Primorsko-goranske županije. U našem kraju trenutno, srećom, nema problema s vatrom, pa su rano jutros kvarnerski gasioci otišli prema jugu Hrvatske.

Prema Makarskoj je jutros u pomoć domaćim snagama krenulo 16 vatrogasaca s četiri vozila iz Rijeke, Opatije i Krka. To nam je potvrdio zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke Hinko Mance. Nasreću, na području cijele Primorsko-goranske županije nema problema s požarima, pa su ekipe krenula prema Makarskoj rivijeri. Ukoliko bude potrebno, spremne su i dodatne snage.

Od noćas bukti požar od Tučepa prema Makarskoj. Iako je zaprijetio naselju, zbog čega su evakuirana i tri hotela, vatrogasci ga većim dijelom uspijevaju držati pod nadzorom. Prvi veliki požar na makarskom području izbio je u noći sa subote na nedjelju i pod nadzorom je od sinoć. Izgorjelo je 250 hektara borove šume, niskog raslinja, ali i maslinika. Gasilo ga je tristotinjak vatrogasaca iz cijele Dalmacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.