Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vatrogasci iz Rijeke, Opatije i Krka gase požar na Promini

20.08.2017.

12:53

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U gašenju velikoga požara na Promini u Šibensko-kninskoj županiji već treći dan sudjeluju i vatrogasci iz Primorsko-goranske županije, doznajemo od županijskoga vatrogasnog zapovjednika Mladena Šćulca.

Još u petak je iz Rijeke, Opatije i Krka prema šibenskome zaleđu krenulo 17 profesionalnih vatrogasaca s pet vozila: dvije autocisterne, dva šumska vozila i kombijem za prijevoz ljudi. Uz kolege iz unutrašnjosti Hrvatske šibensko-kninskim vatrogascima pomažu u obuzdavanju vatrene stihije na Promini, gdje gori već četiri dana.

Proteklih dana bilo je požara otvorenoga prostora i u našem kraju. Svi su brzo stavljeni pod nadzor i ugašeni jer su na teren poslane jake vatrogasne snage. Noćašnja kiša natopila je zemlju i raslinje, ali primorsko-goranski županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac građane svejedno poziva na oprez i podsjeća da je loženje vatre na otvorenom strogo zabranjeno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.