Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vatrogasci na području Petrinje hitno trebaju dizalice, korpe i košare!

05.01.2021.

09:19

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Foto: - / -

Dizalice, korpe i košare - to je ono što hitno treba vatrogascima koji na području Petrinje rade na uklanjanju nestabilnih dijelova zgrada, izvijestio je u programu Radio Rijeke Dario Gauš, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Rijeka.

Petrinju ne možemo usporediti sa Zagrebom gdje ne postoji problem ni u broju ljudi ni u mehanizaciji, rekao je Dario Gauš. Na ovom području ostat ćemo još mjesecima, pa treba dobro organizirati i ljude i opremu. 

Prva ekipa iz Primorsko-goranske županije odradila je lavovski posao i otišla doma, sada su na području Petrinje 44 vatrogasca s dva potražna psa, a treća smjena stiže u srijedu. Broj poziva jenjava što znači da su odradili dobar posao.

Na cijelom petrinjskom području vatrogasci su odradili 1200 intervencija, 150 do 250 intervencija dnevno. Mehanizacija je ono što im i dalje treba iako imaju jako dobru podršku privatnih tvrtki kojes ustupile dizalice i ostalu opremu.

Više poslušajte u razgovoru s Gaušem, a kasnije tijekom dana čuli smo se i s Mensurom Ferhatovićem, zapovjednikom Vatrogasne postaje Centar u Rijeci koji je od ponedjeljka u Petrinji te s kolegom Vladimirom Jurićem koji putuje po terenu s uključenim mikrofonom:

Dario Gauš: ostat ćemo ovdje mjesecima; pripremila Neva Funčić

Mensur Ferhatović na prvim crtama, pripremio Albert Petrović

Vladimir Jurić na sisačkom području

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.