Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vatrogasci: Unatoč upozorenjima, opet svjedočimo neodgovornom ponašanju

29.07.2021.

10:06

Autor: Hina

S požarišta kod Rogoznice (Foto: MIlan Šabić / Pixsell)

S požarišta kod Rogoznice (Foto: MIlan Šabić / Pixsell)

Foto: - / -

Hrvatska vatrogasna zajednica upozorila je u četvrtak da unatoč svim upozorenjima o opasnostima izbijanja šumskih požara i dalje svjedočimo neodgovornom ponašanju pojedinaca te su podsjetili građane na zabranu loženja vatre na otvorenom ljeti, za što su kazne od dvije do 15.000 kuna.

Osim novčanih kazni, za namjerno izazivanje požara može se dobiti i zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Upozorili su građane jer su u srijedu iz DVD-a Gat zabilježili intervenciju zbog neprijavljenog kontroliranog spaljivanja biljnog otpada.

Požar se dogodio i u Osječko-baranjskoj županiji gdje je požar otvorenog tipa gorio na lokaciji Lug. Gorjelo je 200 hektara, a na intervenciji je sudjelovalo 12 vatrogasaca s tri vozila. Požar je ugašen.

U požaru u Zatoglavu na području Rogoznice koji je gorio na površini od šest hektara gorjela je borova šuma, masline i nisko raslinje, a na intervenciji je sudjelovalo 20 vatrogasaca s osam vozila uz pomoć jednog kanadera. Požar je bio lokaliziran u 13, a ugašen do 15:30 sati.

U požaru u Splitsko-dalmatinskoj županiji na lokaciji Tučepi gorjelo je na nepristupačnom terenu od 3500 metara kvadratnih, ondje je sudjelovao 61 vatrogasac s 19 vozila. Požar je lokaliziran u 16, a ugašen oko 18 sati.

Požar na području Pelješca koji je izbio prije dva dana, jučer je ugašen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.