Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vatromet osvijetlio opatijsko nebo

28.06.2015.

08:15

Autor: Virna Baraba, Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Eksplozije na nebu, praćene najvećim hitovima svevremenske ABBE, bile su najbolje svjećice na slavljeničkoj torti petog jubilarnog Festivala vatrometa u Opatiji, koji je jučer održan uz brojne posjetitelje koji su s divljenjem promatrali jedinstvene koreografije piromuzičkog vatrometa.

Već od 19.00 sati uvod u događanje pružile su vještim akrobacijama i atraktivnim nastupima skupine uličnih zabavljača i žonglera: Triko Cirkus Teatar iz Zagreba, Cigo One Man Band iz Pule i Rad Rays iz Opatije. Program se od 21.00 sat odvijao pod voditeljskom palicom Karmele Vukov Colić i uz glazbeni nastup Nene Belana & Fiumens, koji su i ove večeri izveli uz pratnju rasplesane publike svih generacija mnogobrojne hitove poput Zvuci ulice, Ja volim je, Ludo zaljubljen, Pričaj mi o ljubavi, Sunčan dan, Stojin na kantunu i mnoge druge.

Kao uvertira u dva centralna vatrometa publika je po prvi puta imala priliku vidjeti i pirotehnički show, a zagrijavanje za glavni događaj pružio je od 22.15 sati Baby vatromet, posebno prilagođen najmlađim ljubiteljima vatrometnih koreografija uz pratnju nježne glazbe iz popularnog animiranog filma Frozen. U 23.30 sata dočekana je i glavna točka večeri, Piromuzički vatromet u kojem su se eksplozije na nebu šarenih boja izmjenjivale u skladu s glazbenom podlogom, obradom pjesama grupe ABBA iz mjuzikla Mamma Mia koji je večer ranije u izvedbi Kazališta Komedija rasprodao Ljetnu pozornicu.

Prepune opatijske ulice potvrdile su da je Festival vatrometa postao jedna od najiščekivanijih manifestacija ljetnog programa u Opatiji, i svakako jedan od najatraktivnijih sadržaja u lipnju.

Sinoćnjim vatrometnim događanjima u Opatiji, osim mnogobrojnih Opatijaca i gostiju s Kvarnera i Istre, pridružili su se i domaći i strani gosti koji su odlučili posljednji vikend mjeseca lipnja provesti u Opatiji gdje trenutno boravi oko 5.500 domaćih i stranih gostiju, kojih je 14% više nego lani.

Turistička 2015. godina u Opatiji je započela rekordno, uz kontinuirano povećanje broja dolazaka i noćenja tijekom svih mjeseci predsezone. Pozitivan trend turističkog prometa nastavljen je i u lipnju, kada je u razdoblju od 1. do 26. lipnja ostvareno 37.584 dolazaka i 108.901 noćenje što je 13% više dolazaka i 7% više noćenja nego u istom razdoblju lani. S inozemnih tržišta ostvareno je 10% više dolazaka i 5% više noćenja, a s domaćeg tržišta čak 37% više dolazaka i 27% više noćenja.

Produženi vikend i događanja poput sinoćnjeg festivala vatrometa bili su dobar razlog za vikend na moru.

Iz Opatije se javlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.