Hrvatski radio

Radio Rijeka

Večaras Les Vents Français u Zajcu!

06.02.2020.

12:03

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca

Foto: Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca

Foto: - / -

U riječkom HNK Ivana pl Zajca kreću EPK programi te jedan za drugim stižu na riječku pozornicu. Tako je već večeras na rasporedu gala komorni koncert svjetski proslavljenog puhačkog sastava Les Vents Français.

Renomirani glazbenici, redom izvanredni solisti te članovi uglednih orkestara i pedagozi čine pravi puhački dream team.

U Rijeci će nastupiti pet eminentnih virtuoza na svojim instrumentima: Francois Leleux na oboi (prvi oboist Komornog orkestra Europe), Paul Meyer na klarinetu (pobjednik Natjecanja mladih glazbernika), Gilbert Audin na fagotu (prvi fagotist Nacionalne opere u Parizu te profesor na prestižnom pariškom Nacionalnom glazbenom konzervatoriju), Eric Le Sage na klaviru (pobjednik natjecanja Robert Schumann) te hrvatski hornist svjetskog ugleda Radovan Vlatković.

A izvodit će najljepše skladbe za puhače Ludwiga van Beethovena, Trio za obou, klarinet i fagot u C-duru i Sonatu u F-duru za rog i klavir te Wolfganga Amadeusa Mozarta, Kvintet u Es-duru za obou, klarinet, rog, fagot i klavir KV 452.

Čemu se večeras možemo radovati rekao nam je Radovan Vlatković:

Les Vents Francais, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.