Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:19 / 15.02.2022.

Autor: Neva Funčić

Veće subvencije za troškove stanovanja, završen i natječaj za izgled novog centra Rujevice

Rujevica kao novi gradski centar

Rujevica kao novi gradski centar

Foto: - / Grad Rijeka

Za subvencije troškova stanovanja socijalno ugroženih građana, Grad Rijeka će izdvojiti dodatnih 770 tisuća kuna. Socijalni program koristi više od 7 tisuća Riječana, a nove potpore odnose se na troškove struje, plina i grijanja, rekla je na kolegiju gradonačelnika pročelnica za socijalnu skrb Karla Mušković.

Za oko pet stotina Riječana čiji su prihodi ispod ruba siromaštva, Grad Rijeka u potpunosti pokriva troškove stanovanja, a oko sedam tisuća sugrađana u opasnosti je od siromaštva. Ukoliko budu rasle cijene energenata, rebalanskom proračuna pronaći će se i dodatni novac za rast gradskih subvencija, dodala je Mušković.


Današnji zaključci odnose se na dodatnih 400 tisuća kuna gradskih izdvajanja za subvenciju troškova električne energije, 300 tisuća kuna za subvenciju troškova centralnog grijanja i dodatnih 70 tisuća za subvencioniranje troškova isporuke plina.


Kod plina je situacija specifična, jer se od prošle godine u Rijeci pojavio novi isporučitelj, Gradska plinara Zagreb s kojom Grad Rijeka tek sklapa ugovor o subvencioniranju, rekla je Mušković, te pojasnila da se iznos od 70 tisuća kuna odnosi upravo na te subvencije.


Zaključen je natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja područja Rujevice, a najbolji je projekt arhitektonskog tima Karla Ugarkovića. 


Prijedlog zagrebačkog arhitekta je najkvalitetniji između deset rješenja pristiglih na Projektni natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja Sekundarnog gradskog središta Rujevice, izvijestio je na kolegiju riječkog gradonačelnika pročelnik odjela za urbanizam Srđan Škunca. Na Rujevici će se uz stanove graditi trgovački centar, dom za starije, vrtić, možda i škola te hotel.


Slijedi izrada detaljnog Urbanističkog plana uređenja stambene, sportske i javne zone Rujevice, kao novog gradskog središta Rijeke. Više o subvencijama poslušajte ovdje:

izjava Karle Mušković

gradonačelnikov kolegij

gradonačelnikov kolegij

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.