Hrvatski radio

Radio Rijeka

Večeras se u RiHubu lutrijom biraju predstavnici Vijeća građana za EPK

14.11.2018.

15:50

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

U prostoru RiHuba (bivši Bernardi) večeras u 18:30 sati održat će se javna lutrija za odabir članova Vijeća građana koje će predstavljati stanovnike Rijeke u projektu Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture te odlučivati o prijedlozima sugrađana pristiglih tijekom kampanje "Uključi se!".

Riječ je o prijedlozima koje građani i udruge mogu do 23. studenoga prijaviti putem programa Civilnih inicijativa i Zelenog vala, a članovi Vijeća odabrat će one najbolje, koji će potom dobiti financijsku potporu za realizaciju.

Vijeće građana birat će se nasumičnim odabirom te će brojati 15 članova podijeljenih u osam kategorija s obzirom na starosnu skupinu i spol. Nakon odabira, za članove Vijeća bit će organizirana edukacija o načinu rada u Vijeću te o programima Civilne inicijative i Zeleni val, a također će ih se upoznati s kriterijima i idejama vodiljama koje će im poslužiti kao smjernice za što kvalitetniji rad i donošenje što boljih odluka.

Poslušajte što kaže voditelj RiHuba Bernard Koludrović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.