Hrvatski radio

Radio Rijeka

Većina putnika Autotransovog autobusa puštena na kućnu njegu

27.02.2018.

10:44

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Od ukupno 28 jučer primljenih ozlijeđenih putnika u prometnoj nesreći na Gornjem Jelenju, četvero ljudi je hospitalizirano, doznajemo iz KBC-a. Nakon prijema i obrade na hitnom traktu sušačke bolnice, 24 su puštena na kućnu njegu.

Troje putnika završilo je na čeljusnoj kirurgiji, a jedan je u Jedinici intenzivnog liječenja. Podsjećamo, teška nesreća u kojoj je, zbog izuzetno loših vremenskih prilika, snijega i guste vijavice, došlo do frontalnog sudara Autotransovog autobusa i kamiona dogodila se nešto prije 11 sati na staroj cesti kroz Gorski kotar, na Gornjem Jelenju nedaleko skretanja prema Crnom Lugu.

Autobus riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin, kretao se iz smjera Rijeke u smjeru Delnica te je djelomično prešao na kolničku traku namijenjenu za promet vozilima iz suprotnog smjera. Udario je u teretno vozilo marke MAN bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin.

Brzom intervencijom brojnih hitnih službi i prijevozu do bolnice na Sušaku sve je okončano relativno dobro, a cesta je bila zatvorena za sav promet jučer do 14 sati.

 

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.