Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vela Ana ozbiljno prijeti sigurnosti prometa

27.11.2015.

16:03

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz gradskoga odjela za komunalni sustav građane mole za razumijevanje: platana na križanju Manzonijeve i Krešimirove ulice ozbiljno ugrožava promet i zato se mora rušti. Nema govora o pogodovanju obližnjem objektu brze prehrane, poručuju iz Grada Rijeke.

Nakon apela građana da se ne ukloni platana Vela Ana s križanja Krešimirove i Manzonijeve ulice u Rijeci, oglasili su se iz gradskog odjela za komunalni sustav te zamolili za razumijevanje. Stablo se uklanja prema projektnom rješenju rekonstrukcije Krešimirove ulice jer su njezino deblo i korijen zašli u kolnik, a osim toga deblo raste tako da je nagnuto prema prometnici.

Krešimirova ulica dio je državne cesta D8 - Jadranske magistrale - te po Zakonu o cestama i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama korijenje stabla niti deblo ne smiju ulaziti u prometni profil ceste. Gradski komunalni sustav odbija insinuacije da se stablo uklanja radi pogodovanja obližnjem objektu brze prehrane, već to čine radi sigurnosti cestovnog prometa i zakona koji definira da je vlasnik stabla dgovoran za eventualnu štetu koju bi moglo prouzročiti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.