Hrvatski radio

Radio Rijeka

Veleposlanik Azimov: Ljeto će u Hrvatskoj provesti 150.000 ruskih turista

05.05.2017.

18:11

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na godišnjoj skupštini Hrvatsko-ruskog društva prijateljstva PGŽ u Rijeci gostovao je velposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov. Rekao je da je Rusija jako zainteresira za politički stabilnu Hrvatsku.

Kako je robna razmjena s Hrvatskom drastično pala, Moskva planira održati radnu sjednicu međuvladine komisije za gospodarstvo, biznis-forum do kraja godine, što bi moglo potaknuti gospodarsku razmjenu. U idućih nekoliko mjeseci u Rusiji očekuju dolazak hrvatskoga ministra vanjskih poslova, saborsko izaslanstvo te, u radni posjet, i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Ruski velposlanik Anvar Azimov Rijeku vidi kao jedno od turističkih odredišta njegovih sunarodnjaka. "Pošto je Rijeka na moru, imam za vas dobru vijest - da će ovo ljeto u Hrvatsku doći 150 tisuća ruskih turista, a potencijal je 300 tisuća jer se Rusi vole odmarati na vašem moru u Hrvatskoj", kaže Azimov. Poslušajte:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.