Hrvatski radio

Radio Rijeka

Veleposlanik Vatikana u Gorskom kotaru: "Mladi će naći načina da ostanu!"

23.05.2020.

15:00

Autor: Nenad Lučić

Veleposlanik Giorgio Lingua s predstavnicima crkvenih i civilnih lokalnih vlasti (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Veleposlanik Giorgio Lingua s predstavnicima crkvenih i civilnih lokalnih vlasti (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Župa Brod na Kupi u Gorskom kotaru ove godine obilježava 350. obljetnicu postojanja. U tom je mjestu dvodnevni posjet Kupskoj dolini jutros započeo veleposlanik Svete Stolice u našoj zemlji Giorgio Lingua.

"Sretan sam što započinjem posjet Riječkoj nadbiskupiji i uvjeren da nas je ovo razdoblje pandemije koronavirusa naučilo mnogočemu, između ostalog i smart workingu. Zato se nadam kako će mladi pronaći način da ostanu ovdje", rekao je veleposlanik Giorgio Lingua po dolasku u Gorski kotar.

Posjet veleposlanika Svete Stolice Kupskoj dolini potvrda je poruke pape Franje "krenimo na periferiju", kaže upravitelj tamošnjih župa vlč. Josip Tomić.

"Ovaj je posjet i nagrada župljanima Kupske doline, koji su me u posljednje dvije godine, otkad sam imenovan upraviteljem ovdašnjih župa, podržali u brojnim inicijativama. Danas imamo situaciju da se na skoro svim crkvama izvode građevinski radovi", istaknuo je.

Dolazak veleposlanika Lingue poticajnim za Gorski kotar ocjenjuje i riječki nadbiskup dr. Ivan Devčić jer, kako kaže, u Gorskom kotaru nije lako, ali je lijepo. "Za Gorski kotar možemo reći da je raj na zemlji i mislim da u toj ocjeni nisam mnogo pretjerao", naglasio je Devčić. 

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina današnji posjet ocjenjuje potvrdom dobre suradnje Riječke nadbiskupije i županijskih vlasti na očuvanju kulturno-povijesne baštine, odnosno sakralnih objekata, ali i pri provedbi raznih programskih aktivnosti.   

Zadovoljstvo današnjim diplomatskim posjetom na prigodnoj su svečanosti izrekli i predstavnici državne i lokalne vlasti te Grada Delnica.

Veleposlanik Svete Stolice u Gorskom kotaru, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.