Hrvatski radio

Radio Rijeka

Veli Lošinj i ove godine središte poznate biciklističke spust utrke

29.03.2022.

14:19

Autor: Ivan Ribarić

Downhill Cup

Downhill Cup

Foto: - / Visit Lošinj

I ove godine, od 1. do 3. travnja Veli Lošinj bit će središte poznate biciklističke spust utrke „IXS European Downhill Cup Lošinj 2022.“

Brojni hrabri natjecatelji spuštat će se stazom dugom 1350 metara. Iako se radi o istoj trasi kao na Svjetskom kupu, radi se o prilagođenoj verziji za širi krug natjecatelja.


Podijeljeni u kategorije, dvjestotinjak natjecatelja iz 21 zemlje sudjelovat će u spustu. Njemačka, Slovenija, Švicarska, Austrija, Francuska, Mađarska, Finska, Italija, Španjolska, Poljska samo su neke od zemalja sudionika.


Ekstremno biciklističko natjecanje ili spust 'Downhill' nastalo je iz proljetnih treninga slovenskih biciklista, a prva utrka u MTB spustu održana je na Lošinju u svibnju 2013. godine. 


Nakon godina ljetovanja na Lošinju te vožnje lošinjskim stazama, ideja je logički nastupila organizatoru – MTB Trbovlje. Pratite vratolomije hrabrih biciklista i budite uz stazu čiji start je na brdu Sv. Ivan, a cilj na obali u Velom Lošinju, poručuju organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.