Hrvatski radio

Radio Rijeka

Velika akcija policije: 40 osoba iz Rijeke i Zagreba prijavljeno zbog droge

17.12.2015.

13:07

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija je kazneno i prekršajno prijavila 40 osoba s područja Rijeke i Zagreba zbog sumnje na zloporabu droga. Jučer je uhićeno njih 27, a 16 ih je predano pritvorskom nadzorniku, rečeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije Policijske uprave Primorsko-goranske.

Zaplijenjeno je više od 19 kilograma marihuane, pola kilograma amfetamina i drugih droga u manjim količinama: kokaina, heroina i ekstazija. U akcijama, koje traju od travnja ove godine, sudjelovalo je 150 policajaca iz Rijeke i Zagreba, a spadaju među najbolje akcije u sprječavanju krijumčarenja i prodaje ulične droge u zadnjih nekoliko godina, rekao je načelnik sektora krim policije Policijske uprave Primorsko-goranske Željko Kruneš.

"Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su tri grupacije koje su drogu prodavale korisnicima kojih je bilo stotinjak", rekao je voditelj službe Odjela za droge Hari Brnad. Nekolicina uhićenih već je poznata policiji jer su već bili osuđivani za zloporabu droga, ali i za kaznena djela poput nasilja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda. 

Kako doznajemo, u tijeku je privođenje nekolicine uhićenika sucu istrage Županijskog suda u Rijeci radi određivanja istražnog zatvora. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.