Hrvatski radio

Radio Rijeka

Velika humanitarna akcija na Korzu: prije godišnjeg odmora - darujte krv!

04.07.2019.

14:01

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka poziva na akciju što će biti održana u subotu na riječkom Korzu, u prostoru Gradske čitaonice, od 9 do 12 sati. Za sve darivatelje osiguran je obrok u obližnjem ugostiteljskom objektu.

Krv i krvne pripravke još uvijek nije ništa uspjelo zamijeniti - kad je riječ o spašavanju ljudskih života.

A ljeto je vrijeme kada i dobrovoljni darivatelji odlaze na godišnje odmore, pa je i doza na transfuziologiji riječkog KBC-a manje. Ljudi je, naprotiv, u cijeloj regiji puno više jer nam dolaze dragi ljetni gosti. Sve to skupa ne mora, ali može dovesti do kritične situacije sa zalihama krvi i krvnih pripravaka.

Stoga, osim subotnje akcije, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka organizira još šest akcija darivanja krvi tijekom srpnja: 9. srpnja u Kostreni, 10. srpnja na Drenovi, 13. srpnja u Čavlima, 20. srpnja u Kraljevici, 22. srpnja na Zametu i 27. srpnja u riječkom Mjesnom odboru Luka.

Svi novi darivatelji krvi su, naravno, dobrodošli, i na bilo koju od ovih akcija i na riječku transfuziologiju, govore dopredsjednica Gradskog društva CK Rijeka Suzana Janković i predsjednik Savjeta DDK GD CK Rijeka Ivo Vidotto, poslušajte:

Janković: Krv ništa ne može zamijeniti, pripremila Tatjana Sandalj

Vidotto: Važne su akcije kojima darivanje i darivatelji postaju vidljivi, pripremila Tatjana Sandalj

Vidotto i Janković pozvali su na darivanje krvi i ovoga ljeta (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Vidotto i Janković pozvali su na darivanje krvi i ovoga ljeta (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.