Hrvatski radio

Radio Rijeka

Velika investicija: nastavljena rekonstrukcija lječilišta u Velom Lošinju

18.05.2020.

19:12

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Zamjenicu župana Marinu Medarić ugostila je gradonačenica Ana Kučić (Foto: PGŽ)

Zamjenicu župana Marinu Medarić ugostila je gradonačenica Ana Kučić (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Nastavljaju se županijska ulaganja u zdravstveni turizam Lošinja. Počeli su radovi na trećoj fazi revitalizacije Lječilišnog centra Veli Lošinj, koja obuhvaća radove na objektima Park II i kuhinja. Procijenjena vrijednosti investicije je oko 24 milijuna kuna, javljaju iz Primorsko-goranske županije.

Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj jedan od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva, rekla je zamjenica župana Marina Medarić, kojom se želi brendirati lječilište, otok Lošinj i područje Kvarnera kao destinaciju zdravstvenog turizma. "Ovime pokazujemo da i u neizvjesnim vremenima ulaganje u kvalitetu usluga naših zdravstvenih ustanova ostaje prioritet", naglasila je Medarić.

Po završetku radova osigurat će se dovoljno sjedećih mjesta u restoranu za sve korisnike ustanove, pristupačnost restorana osobama s poteškoćama u kretanju, topla veza između objekata Park II i Villa Elisabeth, skladišni prostori za namirnice te radni prostori za upravu i računovodstvo, rekla je ravnateljica Renata Žugić. Dodala je kako će se omogućiti i puna implementacija HACCP-a standarda te dobiti dodatnih devet smještajnih jedinica za korisnike.

Dosadašnjim radovima rekonstruiran je bivši dvorac habsburškog nadvojvode Karla Stjepana, odnosno današnje Ville Elisabeth, kao i vanjskih vodovodnih, kanalizacijskih, energetskih, hidrantskih i telekomunikacijskih kanala. Rekonstruiran je i nadograđen Medicinski trakt - Centar zdravlja Magnolija, navodi se u priopćenju Primorsko-goranske županije.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.