Hrvatski radio

Radio Rijeka

Velika obljetnica: devedeset godina srednjeg školstva u Gorskom kotaru

30.06.2015.

17:29

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicija srednjeg školstva u Delnicama traje punih 90 godina, a ta je vrijedna obljetnica danas obilježena pod pokroviteljstvom resornog ministarstva, lokalne samouprave i Primorsko-goranske županije.

Prije devet desetljeća, zainteresirani za gimnazijsko školovanje nisu više morali odlaziti iz Gorskoga kotara. Tradiciju poticanja ostanka mladih u zavičaju, kroz sustav obrazovanja, Srednja škola Delnice održava i danas, tvrdi ravnatelj Zvonimir Imgrund

Za razliku od tradicionalno dobrih upisnih rezultata u gimnazijske razrede, ravnatelj Imgrund priželjkuje mnogo veću potporu supokrovitelja današnje svečanosti u nastojanju da Srednja škola Delnice sačuva i ostale obrazovne profile – posebno trogodišnje programe za deficitarna zanimanja, poput stolara i bravara. 

Nedostatka kvalitete i znanja u Srednjoj školi Delnice, untaoč teškoćama, ipak nema, a to potvrđuje i velik broj priznanja koja su na današnjoj proslavi vrijedne obljetnice uručena najuspješnijim učenicima. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.