Hrvatski radio

Radio Rijeka

Velika obljetnica: osam desetljeća turizma u Ravnoj Gori

07.07.2017.

16:50

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Ravna Gora u Gorskom kotaru obilježava 80. godišnjicu turizma. Iako turistička povijest najveće općine Gorskoga kotara traje osam desetljeća, intenzivniji razvoj ponude dogodio se tijekom protekla dva desetljeća, naglašeno je danas na prigodnoj svečanosti dodjele obljetničkih priznanja.

U tom je razdoblju u Ravnoj Gori i okolici osmišljeno niz manifestacija, poput Plodova gorja. Uz brojne izletničke, trasirano je i više od 150 kilometara biciklističkih staza. Unaprijeđena je gastronomska ponuda, naziru se novi sadržaji ruralnog turizma, a napredak je vidljiv i u jačanju smještajnih kapaciteta, naglasila je direktorica turističkog ureda u Ravnoj Gori Rahela Vitasović.  

"Na području Općine Ravna Gora trenutačno brojimo 324 ležaja, s tendencijom daljnjeg rasta. Naime, stalno se otvaraju novi kapaciteti, uglavnom u domaćinstvima. Do kraja ove godine otvorit će se još tridesetak takvih smještajnih jedinica, te pedesetak u hostelu, odnosno staroj ravnogorskoj školi", rekla je Vitasović. Poslušajte izjavu: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.