Hrvatski radio

Radio Rijeka

Velika svjetska obitelj volontera obilježava svoj dan

05.12.2021.

09:48

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Chris Brown / HKD

Foto: Chris Brown / HKD

Foto: - / -

5. prosinca je Međunarodni dan volontera. Ako im se ne želite pridružiti volontiranjem, pomognite humanitarnu akciju koju provode članovi Matice umirovljenika grada Rijeke i volonteri Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Uoči Međunarodnog dana volontera u novom volonterskom prostoru za druženje u Križanićevoj ulici u Rijeci održana je radionica izrade lutkica od čarapa. Radionicu je vodila volonterka Emina Bašić, članica Matice umirovljenika grada Rijeke. 

Volonteri HKD-a i članovi Matice će te lutkice prodavati na adventskom štandu na Korzu, a prihod je namijenjen u humanitarne svrhe. 

Ponekad volonteri sudjeluju u rješavanju bitnih društvenih problema, a ponekad udruže snage samo da bi organiziranim i korisnim druženjem uljepšali život pojedinih skupina stanovnika. Kako god, njihov Međunarodni dan je prigoda da ti "nevidljivi" ljudi dobre volje "izađu" u javnost i da im kažemo - Hvala!. 

Stoga je izlog Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku posvećen stotini volontera koji su tijekom ove godine poklonili više od 2.000 sati slobodnog vremena angažmanom na kulturnim programima u organizaciji ustanova u kulturi i nezavisne kulturne scene u Rijeci.

Izložene su fotografije volonterskih aktivnosti te mramorni okvir Nagrade Volonteri godine koju je HKD-u na Sušaku dodijelio Volonterski centar Udruge za razvoj civilnog društva SMART u kategoriji Organizator volontiranja 2020.

Više o tome tko je sve dobio nagradu SMART-a za volontiranje ove godine pronađite OVDJE.

Foto: Chris Brown / HKD

Foto: Chris Brown / HKD

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.