Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Veliko srce malom srcu" - prikupljeno 46 tisuća kuna za Dječju bolnicu

19.05.2017.

13:20

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga "Veliko srce malom srcu" koja brine o djeci sa srčanim bolestima uručila je danas Dječjoj bolnici na Kantridi donaciju vrijednu 46 tisuća kuna za nabavu opreme Zavodu za kardiologiju, pulmologiju, alergologiju i reumatologiju lokaliteta Kantrida.

Na najljepši mogući način zaključena je akcija pokrenuta u siječnju ove godine, a vrhunac je bio humanitarni koncert održan u veljači na Korzu, uz veliku pomoć Grada Rijeke, Hrvatske glazbene unije - podružnice Rijeka, PIK-a Rijeka, koji je pripremio tortu za 2 tisuće kljudi, i učenika Ugostiteljske škole iz Opatije.

Svaka, pa i današnja donacija, od izuzetne je vrijednosti za popravljanje standarda pružanja usluga malim pacijentima, a Udruga "Veliko srce malom srcu" još je jednom zahvalila svima - građanima, roditeljima, donatorima, poduzetnicima, izvođačima i svima koji su na bilo koji način ugradili sebe u uspjeh projekta.

Udruga već razmišlja o novim akcijama. "Trenutno imamo akciju nabave EKG uređaja, dotrajao je na odjelu jer radi već 12 godina, gubi snagu i dao je svoje. Imamo akciju za nabavu uređaja vrijednog 24 tisuće kuna i uz to nabavljamo i digitalnu vagu s kojom možemo mjeriti težinu te iste djece", rekao je član Udruge Ivica Krmpotić.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.