Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vesela i razigrana razmjena blizanačkih iskustava

07.06.2015.

14:28

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Druženjima u Udruzi Gemini roditelji blizanaca razmjenjuju vrijedna iskustva. Na prostoru Park šume Golubinjak u Gorskom kotaru danas je održan njihov 6. godišnji susret, a među ostalim na programu je bilo i natjecanje u previjanju beba za tate.

Na susret blizanaca u Golubinjak su stigle obitelji iz cijele Hrvatske, no umjesto ozbiljnih tema, druženje su obilježili zabavni sadržaji, primjerice natjecanje očeva u previjanju beba. Tajnica Udruge Gemini Jasna Grgin Slipšević tumači da tako žele pokazati da su tate mamama velika pomoć: "Naime, kod blizanaca morate dijeliti obaveze, želite li s njima izaći na kraj i to posebno na početku kada roditelji o tome ništa ne znaju."

A uz natjecateljski zaigrane roditelje, niz je igara uoči ovogodišnjeg druženja udruga osmislila i za male blizance: potezanje konopa, traženje blaga i sve prilagođeno njihovoj dobi. Druženja obitelji blizanaca ne bi bila moguća bez natjecateljskih nagrada i drugih darova sponzora koji, unatoč krizi, niti ove godine nisu odustali od pružanja pomoći godišnjem susretu Udruge Gemini.

Današnji je susret tek jedna od brojnih aktivnosti kojima se Udruga bavi. Osnova programa su nastojanja da članovima olakšaju rješavanje administrativnih zapreka pri ishođenju određenih prava. S blizancima se u Golubinjaku družio Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.