Hrvatski radio

Radio Rijeka

Veselje i dječji smijeh za početak - neka tako i ostane!

07.09.2020.

13:09

Autor: Josip Krmpotić, Lea Domijan Fišter

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Počela je nastava za oko 460 tisuća učenika, a na području Primorsko-goranske županije u osnovne škole su krenula 19.284 učenika. Provjerili smo kako je bilo prvoga jutra u OŠ Nikola Tesla u centru Rijeke.

Od ukupnog broja osnovnoškolaca u PGŽ 8.127 učenika je u Rijeci, a to je 83 manje nego prošle godine, dok je na području cijele županije 16 učenika više.

Nakon desetak dana dobrih priprema školsko zvono je u ponedjeljak točno u 8 sati označilo početak nove školske godine u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" koju pohađa 550 učenika u 27 odjela, 12 razredne nastave i 15 predmetne nastave.

Prvi su u učionice ušli učenici petih razreda, uz sve mjere propisane posljednjih dana, a privilegiju malo dužega boravka imali su kasnije jedino prvašići u društvu roditelja.

U srednjim školama PGŽ je 9.276 učenika, 18 više nego prošle godine.

Gotovo uobičajena slika na početku godine uz nešto cike i vike, ali ne i prevelika gužva, što će reći - dobra organizacija prvoga dana nastave u jednoj, tko zna kakvoj, školskoj godini.

Još se neki detalji dorađuju, ali za početak ima razloga za zadovoljstvo: učenici marljivo u redu čekaju na nekoliko ulaza, slijedi mjerenje temperature i to je uglavnom to.

Poslušajte izjave županijske pročelnice za odgoj i školstvo Edite Stilin o prvašićima i broju srednjoškolaca te razgovor, proveden uz sve potrebne mjere opreza, Josipa Krmpotića sa zamjenicom ravnateljice Karmen Turk:

Karmen Turk o prvom danu u OŠ N. Tesla, pripremio Josip Krmpotić

Edita Stilin: 92 prvašića su manje nego prošle godine, pripremila Lea Domijan Fišter

Edita Stilin: srednjoškolaca je više no lani, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.