Hrvatski radio

Radio Rijeka

Veselje zamijenila tuga - u Puli napadnuti riječki maturanti

29.05.2022.

12:13

Autor: Anja Matić

ilustracija, nasilje

ilustracija, nasilje

Foto: - / Pixabay

15 maturanata riječke Elektrotehničke škole rano ujutro napalo je pedesetak pulskih nasilnika. Otišli su na trodnevni izlet u Pulu kojim su slavili završetak srednjoškolskog obrazovanja, no već prve noći s petka na subotu na pulskoj Rivi istukla ih je skupina nasilnika. Razlog napada još uvijek je nepoznat.

Napadnuti su tijekom proslave oko 1 sat i 30 minuta u noći. Jedan od roditelja tvrdi da su zatražili liječničku pomoć na hitnom odjelu Pulske bolnice gdje satima čekaju na obradu jer je težina ozljeda vrlo ozbiljna, prenosi Novi list.

Obavještavamo kako je policija noćas oko 1:30 sati zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici Riva od strane više osoba. U događaju za sada nitko nije zatražio liječničku pomoć. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja.

priopćenje glasnogovornice PU Istarske Nataše Rogić

Neslužbeno, riječki maturanti nisu dali nikakvog povoda za napad. 


Slučaj se zgrozio cijelu Hrvatsku, kao i pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića koji se srami postupkom mladih pulskih nasilnika. 

Isprike gradonačelniku Rijeke, Elektro-tehničkoj školi iz Rijeke, djeci i roditeljima. Sram me i žao mi je.

Filip Zoričić

Poslušajte izjavu pulskog gradonačelnika:

napadnuti riječki maturanti

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.