Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vesna Pusić: HDZ rejting diže pritiscima i širenjem straha

30.05.2015.

14:47

Autor: Branka Malnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je danas održan Sastanak organizacijskog jačanja HNS na kojoj su predstavljeni voditelji i izbornih timovi u 7. i 8. izbornoj jedinici za predstojeće parlamentarne izbore: saborska zastupnica Nada Turina Đurić i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić. Predjednica stranke, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić govorila je o aktualnoj situaciji te pripremama za izbore.

HNS je imao ključnu ulogu u pobjedi na izborima 2011., a imat će i na sljedećim parlamentarnim izborima. I to zbog postignutih rezultata jer, kaže Vesna Pusić: "Za novi mandat trebali smo pokazati da se gospodarstvo pokrenulo, da smo nakon 6,5 godina izašli iz recesije."

Za razliku od vladajuće koalicije koja iza sebe ima rezultate, HDZ svoj pad rejtinga nastoji podići pritiscima i širenjem straha te, kaže Pusić, uvođenjem ideje da neke grupe ne bi trebale poštivati hrvatske zakone kao što branitelji ne bi trebali poštivati zakone koje vrijede za druge.

O susretu premijera s predstavnicima branitelja prosvjednika Pusić kaže da će se na njemu razmotriti zahtjevi prosvjednika: "Zahtjev za smjenom jednog od najuglednijih i najhrabrijih kao što je Fred Matić nije zahtjev."

A što se tiče idućih parlamentarnih izbora, najvjerojatnije je da će biti 2016. rekla je ministrica Vena Pusić. Javlja Branka Malnar: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.