Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vežičke ljetne noći: Bare i Majke otvaraju 7. Riječku zvečku

01.07.2021.

11:12

Autor: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Pripreme za početak (Foto: Riječka zvečka / Facebook)

Pripreme za početak (Foto: Riječka zvečka / Facebook)

Foto: - / -

Goran Bare i Majke koncertom će danas otvoriti sedmo izdanje Riječke Zvečke. Vežičke ljetne noći će svakog četvrtka tijekom srpnja nuditi rock koncerte riječkih bendova. Ulaz je besplatan, a lokacija je nova - igralište ispred boćarskog doma Podvežica.

"Preselili smo na novu, veću lokaciju igrališta kraj boćarskog doma Podvežica, samo dvjesto metara dalje od parka u kojem su prije bili koncerti", najavlio je bubnjar Majki i suorganizator Riječke zvečke Alen Tibljaš.

Kaže kako novi prostor pruža bolje mogućnosti za veću pozornicu s više opreme, ali i veći prostor za publiku koja će morati poštivati važeće epidemiološke mjere. Pridržavat ćemo se propisa koji budu važeći u trenutku održavanja koncerta, kaže Tibljaš.

Najavljuje da će otvorenje 1. srpnja biti odlično. Bare je u izvrsnoj formi, tako da publika može očekivati red rocka, red njegovih propovjedi, kaže Tibljaš.

Na novoj adresi, Franje Matkovića 1, tijekom srpnja će nastupati brojni riječki bandovi, ali i zanimljivi gosti. U četvrtak 8. srpnja su na redu Mandrili s novim albumom i grupa Fanaa, 15. sviraju Blagdan band i Valovi, 22. u Rijeku stiže Mayales, a 29. srpnja na rasporedu je vežička žestica kada nastupaju Krešo i Kisele Kiše, One Possible Option i Soulcase.

Vrata igrališta otvaraju se od 19 sati, a početak koncerata očekuje se u sumrak, nakon 21 sat. Svi su koncerti besplatni, a novost su povratne čaše, kako bi se smanjila količina plastičnog otpada, rekao je Tibljaš. Poslušajte razgovor:

Tibljaš: 7. Riječka zvečka sa još boljim koncertima, u HR Rijeka, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.