Hrvatski radio

Radio Rijeka

VIDEO: Olujna bura prouzročila dosta štete; u Bakarcu puše i do 140 km/h

14.11.2017.

10:20

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Olujna bura je na području Primorsko-goranske županije napravila dosta štete. Dojave su stizale sa svih strana: od Brseča, Viškova, Mošćeničke Drage do Fužina. Bura ureduje i prometom: npr. Jadranskom magistralom se južnije od Senja ne može, a zatvoren je i krčki most.

Olujna bura rušila je stabla, telefonske stupove u Lubenicama i Crikvenici, električne stupove u Velom Brgudu. Podignut je dio krova jednog trgovačkog centra u Rijeci, razbacani su kontejneri, razni otpad, građevinski materijal.

Premda je Krčki most od 10 sati otvoren za osobna vozila - budite oprezni. Oko 10:30 na Krčkom mostu izmjeren je udar bure od 150 kilometara na sat, što znači da bura ne posustaje pa nema naznaka potpune normalizacije prometa, posebno morskog.

Pune ruke posla imali su vatrogasci, komunalci i ostale dežurne službe. Radnici riječke "Čistoće" cijeli dan su na terenu i uklanjaju granje i otpad koji je bura raznijela.   

Puno problema bura stvara i jutros u prometu, posebno na moru. U prekidu su trajektne linije: Brestova - Porozina, Stinica - Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna - Žigljen, brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak te katamaranske linije: Rijeka - Rab - Novalja, Mali Lošinj - Rijeka.

Za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene, a samo osobna vozila mogu magistalom od Bakra do Senja te riječkom obilaznicom na dionici Škurinje-Orehovica, od Drage prema Šmriki, od čvora Čavle do Kikovice, a prema tunelu Tuhobić bura je ograničila brzinu vožnje na 40 km na sat.

A koliko zapravo puše na dionici riječke zaobilaznice Hreljin - Kukuljanovo pogledajte u videu. Kamion poljskih registracija zanemario je zabranu vožnje, a bura ga je gotovo prevrnula:

Koliko je jaka bura rekao nam je meteorolog Ivan Novak, a pomoćnik zapovjednika JVP Grada Rijeke Sanjin Blažević komentirao je vatrogasne intervencije:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.