Hrvatski radio

Radio Rijeka

[VIDEO] Stožer: 56 novih slučajeva zaraze; u suživotu s virusom

26.06.2020.

14:17

Autor: HRT

Pomoćnica ravnatelja za medicinu rada i voditeljica Službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš (Foto: Jurica Galoić / Pixsell)

Pomoćnica ravnatelja za medicinu rada i voditeljica Službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš (Foto: Jurica Galoić / Pixsell)

Foto: - / -

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu objavio je da je u posljednjih 24 sata 56 novih slučajeva zaraze, što znači ukupno 2539 osoba. Testirano je 75.437 osoba od čega 780 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 51 osoba, ali nitko nije na respiratoru.

"Danas je broj novooboljelih u Hrvatskoj u dvadeset i četiri satnom razdoblju 56, što znači da je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2539" izvijestila je  pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš na konferenciji za medije.

U Gradu Zagrebu je 23 novooboljenih osoba, u Osječko-baranjskoj 12, po pet u Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Zagrebačkoj županiji. Po dvije novooboljele osobe su iz Zadarske županije i Koprivničko-križevačke te po jedna iz Brodsko-posavske i Varaždinske županije.

Peti sastanak Znanstvenog savjeta Vlade održan je u petak, a članovi su se, kako je rekao predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić, složili da u ovoj situaciji nije potrebna karantena, već pažljivo pratiti razvoj epidemije i povećati osobnu disciplinu. Više pronađite u izvješću OVDJE.

Konferenciju za novinare Nacionalnog stožera možete gledati u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.