Hrvatski radio

Radio Rijeka

[VIDEO] Stožer: 68 novooboljelih, ukupno 1079; još jedna osoba preminula

03.04.2020.

14:00

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar zdravstva Vili Beroš (Foto: Pool Pixsell)

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar zdravstva Vili Beroš (Foto: Pool Pixsell)

Foto: - / -

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 68 novooboljelih, što je ukupno 1079 zaraženih. Osma je osoba preminula, 75-godišnja pacijentica s prethodnim oboljenjima, u KB Dubrava. Četiri su nova bolesnika na respiratoru, ukupno 39, a izliječena su još četiri pacijenta, što je ukupno njih 92.

Kako smo već javljali, u Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih zaraženih osoba, rekao je župan Zlatko Komadina na jutrošnjoj konferenciji za medije Županijskog stožera Civilne zaštite. Do sada su u županiji zaražene 54 osobe, a četvero je ozdravljenih. Bitno je smanjen i broj osoba u samoizolaciji: od ukupno 2111 osoba sada ih je u samoizolaciji 425.

Provedeno je ukupno 9250 testiranja, od čega 898 u četvrtak. "Jedini način sprječavanja širenja infekcije dosljedno je pridržavanje mjera koje smo propisali. Jedino tako zajedno možemo spriječiti ovu ugrozu", poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Policija je dosad zabilježila ukupno 1053 slučajeva kršenja samoizolacije i 45 slučajeva kršenja odluke rada ugostiteljskih objekata, izvijestio je ministar unutranjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Na području Policijske uprave karlovačke i koprivničko-križevačke zabilježen po jedan slučaj kršenja rada ugostiteljskih objekata, a u krapinsko-zagorskoj i ličko-senjskoj po dva slučaja. Na području varaždinske policije zabilježeno je šest, dok je na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske i zadarske zabilježeno šest slučajeva.

"Na području splitsko-dalmatinske policijske uprave zabilježeno je 14 slučajeva kršenja mjera, međutim posljednjih dana nisu zabilježeni takvi slučajevi, dok je na području Zagreba zabilježeno ukupno 10 kršenja'', naveo je ministar.

Pozitivno na koronavirus je 145 zdravstvenih djelatnika, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Među njima je 61 liječnik, 44 medicinske sestre, 10 stomatologa te po osmero ljekarnika i administrativnog osoblja. Među njima nema težih bolesnika, a oni prvooboljeli će se uskoro moći vratiti na posao.

Pogledajte konferenciju za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.