Hrvatski radio

Radio Rijeka

[VIDEO] Stožer: 92 nova slučaja, u bolnicama ukupno 132 osobe

15.07.2020.

14:26

Autor: HRT - Radio Rijeka, Hina

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević (Foto: Daniel Kasap / Pixsell)

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević (Foto: Daniel Kasap / Pixsell)

Foto: - / -

U protekla 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj danas 1.204. U bolnicama se liječe 132 osobe, petero je pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1804 osoba.

Na snagu je stupila odluka o obaveznom nošenju maski u poštama, bankama te kod frizera i pedikera. Dopunjena je odluka o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maske za lice: maske moraju nositi i zaposlenici trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama i stranke koje dolaze onamo, te zaposlenici uslužnih djelatnosti koji dolaze u bliski kontakt sa strankama. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak pojasnio je da je već ranije donesena obaveza nošenja maski u trgovinama i ugostiteljstvu, a sad se to proširilo i na pošte i banke i sve uslužne djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera ili pedikera. (Hina)

Od 25. veljače kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 3.953 osobe zaražene novim koronavirusom. Oporavilo se 2.629 osoba, a dosad je preminulo stotinu i devetnaest osoba. Do sada je ukupno testirano 97.724 osoba. 

5002 osobe u Hrvatskoj su u samoizolaciji. Od koronavirusa trenutno su bolesna 83 zdavstvena djelatnika, a u samoizolaciji ih je 498.

Svi danas novozaraženi su iz već poznatih središta zaraze, rečeno je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite koju možete pogledati u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.