Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vijećnici Fužina prihvatili proračun za 2022., računaju na EU sredstva

04.12.2021.

15:49

Autor: Nenad Lučić

Fužinarski vijećnici Novu iščekuju s usvojenim proračunom i nadom da će potporama fondova EU pokrenuti razvojno važne projekte (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Fužinarski vijećnici Novu iščekuju s usvojenim proračunom i nadom da će potporama fondova EU pokrenuti razvojno važne projekte (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Iako se isprva činilo da bi, zbog pedesetak najavljenih točaka dnevnog reda, sjednica Općinskog vijeća u Fužinama u petak navečer mogla trajati vrlo dugo, vijećnici su opsežan posao obavili za devedesetak minuta te prihvatili i prijedlog lokalnog proračuna za iduću godinu.

Proračunski plan Fužina najavljuje više potpora malim poduzetnicima i poljoprivrednicima, iako se izvorni prihodi neće znatnije razlikovati od ovogodišnjih 8,5 milijuna kuna.

Međutim, u općini očekuju da će iduća godina biti uspješnija od ove pri kandidiranju nekih razvojno važnih projekata za poticaje Europske unije. Naime, s pribrojenom vrijednošću tih projektnih ulaganja plan proračunskih prihoda doseže gotovo 27 milijuna kuna.

Načelnik Općine Fužine David Bregovac podsjeća da s područja naselja Fužine za kandidaturu imaju spreman projekt tržnice te niz projektnih zamisli oko jezera Bajer. Osim toga, vezano uz naselje Vrata, tu je i projektna zamisao o širenju Sportsko-rekreativne zone Gmajna s dva nogometna igrališta, sportskom dvoranom i bazenom, čemu treba pribrojiti i projekt adrenalinskog centra. 

"Spomenuti projekti govore kako na sve načine pokušavamo razviti Općinu Fužine, kako bi ljudi ostali ovdje, ali i privukli druge da dođu živjeti na općinskom području", naglasio je Bregovac. Poslušajte izjavu:

Bregovac o planiranim EU projektima, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.