Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vijećnici HDZ-a: Tko ima dozvolu za odlaganje otpada na Marišćini?

03.07.2015.

14:21

Autor: Antonela Galić - Pruša

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Je li istina da je "Ekoplus" tražio privremenu dozvolu za odlaganje otpada na Marišćini nakon što je dozvola za privremeno odlaganje istekla Čistoći, pa otpad treba odvoziti u Labin, pitali su županijski vijećnici HDZ-a na konferenciji za novinare u Rijeci.

"Građani imaju pravo na istinitu informaciju, a ne laž, koju iznose odgovorni ljudi u županiji", rekao je HDZ-ov županijski vijećnik Dinko Beaković. Zbog nesortiranja otpada, morat ćemo plaćati europske penale, a u pitanju je iznos od pola milijarde kuna. O traženju privremene dozvole Ekoplusa za odlaganje otpada na Marišćini, Beaković je rekao: "Odgovor je bio uz prisustvo gospodina Šćulca, direktora tvrke Ekoplusa, da to nije istina. Ovdje imate dokument, znači ipak u slučaju potrebe, moguće je privremeno skladištenje otpada na izgrađenim odlagališnim plohama. "Ekoplus" želi tom privremenom dozvolom dobiti mogućnost nastavka trpanja neobrađenog smeća u rupe kazete. Znači, otpad se dovozi na Marišćinu, slaže se i brdo je napravljeno kao na Viševcu."

Za netransparentnost izbora županijskog pročelnika za sport i kulturu Valerija Jurešića, koji nije mogao steći petogodišnje radno iskustvo ako je diplomirao 2013. godine, odgovoran je župan Zlatko Komadina, koji svjesno krši zakon i zapošljava po političkoj podobnosti, upozorila je županijska vijećnica HDZ-a Tomislava Zečević-Pedić. "Zanimljivo je da taj zakon županija i naš župan gospodin Zlatko Komadina tumače na jedan način, a zapravo ministar uprave Bauk na sasvim drugi način. Budući da su iz iste stranke, čini mi se to vrlo zanimljivo, da li se i tu odvija neki tihi unutarstranački sukob, pa je to lakše kada se odvija preko leđa jednog HNS-ovca".

Vijećnici su poručili da je traženje privremene dozvole za odlaganje otpada na Marišćini te poništenje natječaja za županijskog pročelnika potrebno staviti na dnevni red sljedeće Županijske skupštine. Javlja Antonela Galić-Pruša:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.