Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vijećnici odustali od svečane pjesme grada; Knežević: To je politikanstvo!

22.10.2020.

12:33

Autor: Nenad Lučić

Gradonačelnik Ivica Knežević (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Gradonačelnik Ivica Knežević (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Nakon što je Gradsko vijeće u Delnicama početkom srpnja jednoglasno pokrenulo postupak odabira svečane pjesme Grada, te imenovalo nadležno povjerenstvo, inicijativa nije dala rezultaet. Naime, članovi povjerenstva na nekoliko održanih sjednica od dva pristigla prijedloga nisu usvojili nijedan.

Gradski su vijećnici većinom glasova nedavno odbacili prijedlog o ponavljanju postupka, iako je ono bilo predviđeno ranijom odlukom. Odustajanje od pokrenute inicijative gradonačelnik Ivica Knežević ocjenjuje zakonski upitnim te neprimjerenim činom prema svima koji su se na bilo koji način uključili u pokušaj odabira svečane pjesme.

Svoje nezadovoljstvo čelni je čovjek Grada Delnica izrekao i tijekom nedavnog obraćanja delničkim vijećnicima, kojima je pritom poručio da se time bez ijednog argumenta "pomelo" nečiji rad.

"Smatram to uvredljivim za ljude koji su u sve to uložili veliki trud. U cijeloj priči svega ima više od onog što bismo mogli nazvati ozbiljnim i odgovornim, i sve se pretvara u najobičnije politikantstvo", ocijenio je Knežević. Poslušajte izjavu:

Knežević: Odluka nije odgovoran, već politikantski čin; pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.