Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vijećnici usvojili izmjene: iz proračuna izdvojeno za dugove "Čabranke"

17.07.2019.

11:12

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Vijećnici Grada Čabra jednoglasno su jučer usvojili izmjene i dopune gradskog proračuna, čiji se ukupni prihodi od 20,5 milijuna kuna neće mijenjati. Proračunskim je izmjenama potvrđena ranije iskazana spremnost lokalne samouprave da sanira poslovno-financijske probleme komunalnog poduzeća Čabranka.

Umjesto ove teme, koja je dominirala na tri prethodne sjednice, sinoćnju, dvosatnu raspravu obilježili su financijski znatno skromniji amandmani oporbenog HDZ-a i zahtjevi za povećanje potpora pri kupnji udžbenika te nabavi opreme škola, a zatražene su i veće dotacije nekim udrugama. Tijek rasprave i amandmane oporbe je nakon sjednice i usvajanja proračunskih izmjena komentirao gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel. 

"Cijela drama je stvorena oko nekoliko proračunskih stavki. Naime, ako sam dobro zbrojio njima u proračunu od dvadesetak milijuna nećemo utjecati ni na prenamjenu pedesetak tisuća kuna i radi toga u vijećnici sjedimo puna dva sata. Slažem se, a to sam i naglasio, da nema razloga zbog kojih ne bismo financirali udžbenike srednjoškolcima, izdvajanja za školsku opremu smo i tako planirali, a mijenjali smo i neke stavke vezane uz udruge. Ono što je doista bitno u proračunskim izmjenama, a nisu amandmani, odnosi se na odluku s prošlih sjednica o plaćanju dugova našeg komunalnog društva za struju i sad smo to ugradili u proračun, što je i glavni smisao rebalansa", rekao je Rajšel. Poslušajte:

Rajšel o izmjenama proračuna Čabra, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.